Cum devine potabilă apa din Bega? Curioșii au ocazia să vadă pe viu acest proces

242

Trecem zilnic pe lângă Bega sau traversăm podurile de peste canal. Unii chiar aleg să se plimbe și să se relaxeze pe malurile Begăi, pe ”dâlmă”, vorba bănățeanului. Prea puțini știu cum devine apa tulbure din bătrânaul canal una bună de băut. Curioșii au ocazia să afle cum se întâmplă acest lucru în cursul zilei de mâine. Asta pentru că Aquatim continuă frumoasa tradiție de a deschide porțile stațiilor de tratare, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

În 22 martie, Stația de tratare Bega din cartierul Plopi, de pe str. Rudolf Walter nr. 1, își va deschide porțile între orele 9 și 14, pentru toți cei doritori să vadă îndeaproape de unde vine apa de la robinet. Vizitatorii vor beneficia, în această zi specială, de un tur ghidat, cu personal de specialitate, tur care durează aproximativ 45 de minute.

Porti deschise Beg 05

Plecările se fac la fiecare 15 minute, de la intrarea principală. Pe lângă traseul tehnologic, vizitatorii vor parcurge și „traseul artistic”, putând admira și fotografia lucrările de artă stradală realizate anul trecut, de artiști internațional, în cadrul festivalului Fisart.

La stația de tratare Bega se poate ajunge cu mijlacele de tranport public: tramvaiele 1, 5, 2, 10 (stația str. Iosif Vulcan/Parcul Uzinei), autobuzele 21 și 22 și expresul 8 (stația Uzina de apă).

LĂSAȚI UN MESAJ