Cum arată locul de veci al unui mare savant al României. O universitate din Timișoara îi poartă numele

83

Mormântul academicianului Victor Babeș este într-o stare deplorabilă de ani de zile. O postare pe Facebook cu piatra funerară a creat o adevărată revoltă.

Mormântul lui Victor Babeș, unul dintre marii savanți ai lumii, este într-o stare deplorabilă. Fotografia cu piatra funerară, aflată într-o stare de degradare avansată, a revoltat zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare. Mai mult, există o persoană care și-a luat angajamentul de a strânge toți banii necesari pentru repararea mormântului.

„Mormântul savantului Victor Babeș, în capitala României, distrus de indiferența purtătorilor de diplome false. Inițiem o campanie? Îl reparam? Cineva din București să preia inițiativa iar eu adun toți banii necesari. Distribuiți!” scrie Antonie Tămaș pe Facebook. În jurul postării sale s-au adunat mai mulți oameni care și-au exprimat dorința de a se alătura inițiativei.

Victor Babeș, cel mai mare parazitolog din lume

Victor Babeș este unul dintre cei mai mari oameni de știință români din toate timpurile. Doctor în medicină, ajunge celebru după ce a descoperit 50 de microbi și a scris primul tratat de bacteorologie din lume.

(w670)

Sursă: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ