11.2 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Cum arăta în comunism bulevardul reabilitat recent în Timișoara și cum arată astăzi

Primăria Timișoara a anunțat câștigătorii concursului „Din albumul bunicilor”. Ocupantul primului loc a primit un abonament general anual pe toate liniile de transport în comun.

În ziua redeschiderii circulației tramvaielor de pe Bulevardul Cetății din Timișoara, primăria a lansat un concurs în care premiile au constat în abonamente și bilete de tramvai de la Societaea de Transport Public (STPT). Participanții aveau de trimis fotografii „Din albumul bunicilor” cu Bulevardul Cetății de altădată.

Câștigătorii au fost anunțați luni seara, 26 februarie 2024, pe pagina oficială a Primăriei Timișoara.

Primul loc a fost câștigat de Maria Hațegan, care a primit un abonament general anual pe toate liniile de transport în comun.

Locul second a fost ocupat de Vlad Cumpănaș, care a primit două abonamente generale lunare pe toate liniile de transport în comun.

Locul trei a fost împărâțit de Mihai Mithio, Flavius Bodnar și Vasile Calistru, care au primit câte 33 de bilete de 60 de minute pentru transportul în comun.

Vă reamintim, în 18 februarie 2024 a fost inaugurat unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură aflate în derulare în Timișoara, care a costat 22 de milioane de euro, din fonduri europene.

Din octombrie 2023 s-a putut circula pe patru benzi pe tot Bulevardul Cetății, de la intersecția cu Calea Toronalului până la cea cu Bogdăneștilor. După aproape trei ani a venti rândul să-și facă apariția și modernele tramvaie turcești Bozankaya.

Bulevardul a căpătat o imagine occidentală. S-au refăcut carosabilul și trotuarele, s-au construit piste de biciclete, s-au înlocuit liniile de tramvai (1,7 kilometri de linie nouă), iar porțiunea dintre șine a fost înierbată, încadrată de spaţii verzi cu arbori. De asemenea, au fost realizate zece stații de tramvai moderne.

Tramvaiul 5 va merge pe Calea Bogdăneștilor din mai

Un alt șantier important este după bifurcația de la Balta Verde.

Pe Calea Bogdăneştilor s-a reabilitat drumul și s-a modernizat linia de tramvai pe traseul 5 (linie dublă și spațiu cu iarbă între ele), pe o distanţă de peste 2,25 kilometri. Acest drum duce spre pasajul Solventul, aflat acum în construcție.

Până la finalizarea pasajului se lucrează la o buclă de întoarcere a tramvaielor în cartierul Ronaț. Deja se circulă pe partea carosabilă lărgită la patru benzi de circulaţie și se așteaptă și tramvaiele.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Colaborare culturală și educațională între Valencia și Timișoara

O temă deosebit de incitantă a fost aleasă pentru a fi cercetată în cadrul academic de profesoara Ariana Maria Jupâneanț. O...

FOTO – VIDEO | Percheziții în Timiș, într-un dosar deschis pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT Timiș și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au descins, azi dimineață, la nouă adrese din județul Timiș și municipiul București....

Citește și :