Cum a scăpat Viscol, liderul ţiganilor din Lugoj, de jumătate din pedeapsă

1817

Liderul ţiganilor din Lugoj, Iulian Boţ, zis Viscol, a reuşit, zilele trecute, o adevărată “lovitură” de maestru, prin care şi-a înjumătăţit pedeapsa în dosarul de corupţie în care este cercetat penal de procurorii DNA Timişoara, alături de fostul şef al Poliţiei Timiş, comisarul şef Sorin Muntean, şi fostul şef al Economicului, comisarul şef Pavel Dumitru.

Bine sfătuit de avocaţi, Viscol a anunţat autorităţile că un individ din Mănăştiur i-a oferit spre vânzare 10.000 de euro falşi, contra unui comision de 2.500 de euro.

Informaţia a fost valorificată de oamenii legii şi, astfel, joia trecută, Cerbe Emanule Aurelian, 31 de ani, a fost prins în flagrant în timpul tranzacţiei. Banii falşi au fost aduşi în parcarea Hanului Ana Lugojana, Viscol a fost “cablat”, iar poliţiştii au ascultat toată negocierea şi i-au reţinut pe cei doi la momentul oportun.

Vineri, Judecătoria Lugoj a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a traficantului, care a fost depus după gratii pentru 30 de zile, în timp ce Viscol a fost lăsat să plece acasă.

Conform articolului 19 din OUG nr. 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie, “persoană care a comis una dintre infracţiunile atribuite prin prezenţa ordonanţă de urgenţă în competenţă Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni, beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege”.

Reamintim că, tot în baza acestui articol, fostul ofiţer de la Economic, Armando Turai, a reuşit să-şi înjumătăţească pedeapsa într-un dosar de luare de mită, după ce l-a denunţat la DNA pe fostul şef al Poliţiei Timiş, comisarul şef Gheorghe Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ