Cum a pierdut 600 de milioane de euro şi 16.000 de angajaţi unul dintre cei mai bogaţi oameni din România

243
Omul de afaceri Gelu Tofan precizeaza intr-o conferinta de presa, referitor la contractul dintre Tofan Group si SMFT (Statul Major al Fortelor Terestre) aflat in atentia DNA, ca documentul a fost semnat de generalul Mihai Popescu si se referea la deseuri metalice in Bucuresti, duminica, 9 august 2006. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

Cei mai mulţi antreprenori romani preferă să controleze cu o mână de fier firmele pe care le-au construit, chiar dacă apar din când în când şi încercări de a delega conducerea companiei. Poate că aventurile riscante ale câtorva antreprenori joacă un rol esenţial în această preferinţă clară de a păstra frâiele companiei în propriiile mâini.

O poveste cu adevărat spectaculoasă are omul de afaceri Gelu Tofan, care era în anii 90 şi la începutul anilor 2000 unul dintre cei mai importanţi antreprenori din România. Grupul Tofan opera mai multe firme, majoriatea din industria anvelopelor auto, cu o cifră de afaceri netă de circa 600 de milioane de dolari; 16.000 de oameni lucrau în cadrul grupului.

Antreprenorul român a făcut însă o greşeală, după cum el însuşi spune, având prea multă încredere într-un executiv, care a fraudat mai multe companii din cadrul grupului. Drept urmare, mai multe firme au intrat în faliment şi executare silită. Gelu Tofan a fost victima unui atac în stradă, urmare a războiului pe care îl purta cu fostul său angajat, apoi a avut mai multe probleme de sănătate.

Continuarea AICI

LĂSAȚI UN MESAJ