11.2 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Cum a devenit Timișoara locul ideal de trăit pentru o anumită categorie de oameni

Un oraș celebru din România s-a transformat într-un paradis pentru seniorii din România, spun specialiștii din turism. Separat de faptul că a fost declarat Capitala Europeană a Culturii, în Timișoara costul traiului zilnic este ceva mai redus față de restul localităților din România.
Timișoara este orașul din România pe care specialiștii în turism îl recomandă tuturor care caută un loc unde să se retragă la pensie. În orașul de pe Bega, pensionarii pot duce o viață liniștită cu puțin peste 700 de euro.
În clasamentul realizat de The Travel s-au luat în considerare prețul chiriilor și activitățile culturale. La capitolul tarife pentru închirierea locuințelor, în Piața Maria se pot găsi apartamente cu două camere, în clădiri simbol. Comparativ cu restul orașelor din țară prețul pentru închirierea locuințelor din Timișoara sunt relativ mici.

Bogdan Holocan, manager agenție imobiliară: „Faptul că e clădire istorică îi atrage și pe pensionari și le place genul asta de apartament, pentru că le dă un aer tânăr, că să se simtă că la prima tinerețe”.

Cu un buget lunar de 720 de euro o familie de pensionari poate trăi liniștită. Suma acoperă costurile necesare pentru un trai mai mult decât decent. Vorbim de chirie, utilități și mâncare. Timișoara oferă locuitorilor nenumărate variante pentru petrecerea timpului liber.
În Timișoara se poate trăi decent cu 720 de euro
Pasionații de artă pot vizita muzeele emblematice ale orașului sau pot opta pentru o piesă de teatru. Barurile și cafenelele din Centrul Istoric reprezintă o alternativă pentru cei care preferă mai multă activitate.
Pe de altă parte, timișorenii sunt de părere că datele furnizate de The Travel nu sunt reale. Localnicii suțin că pentru un trai decent nu este suficient un buget de 720 de euro.
Cu toate acestea, orașul de pe Bega este vizitat de turiști din toate colțurile lumii. Turiștii rămân plăcut impresionați de frumusețea orașului și de prețurile mici. Totuși, pe primul loc în topul The Travel se află orașul din Maroc, El Jadida, unde pensionarii pot duce o viață liniștită cu mai puțin de 500 de euro, potrivit observatornews.ro.

Sursa: https://evz.ro

Alte subiecte :

Colaborare culturală și educațională între Valencia și Timișoara

O temă deosebit de incitantă a fost aleasă pentru a fi cercetată în cadrul academic de profesoara Ariana Maria Jupâneanț. O...

FOTO – VIDEO | Percheziții în Timiș, într-un dosar deschis pentru trafic de droguri de mare risc

Procurorii DIICOT Timiș și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au descins, azi dimineață, la nouă adrese din județul Timiș și municipiul București....

Citește și :