27.9 C
Timișoara
luni 24 iunie 2024

Cum a ajuns Buziaș o stațiune balneară aproape ,,moartă”. Deși nu sunt semne, oficialii locali anunță ca situația stațiunii s-ar putea schimba în bine

O stațiune balneară extrem de populară pe vremuri a ajuns un loc de nerecunoscut, cu majoritatea obiectivelor lăsate în paragină. Cu toate acestea, acum este planificată o renovare completă pentru a o revitaliza și pentru a atrage din nou turiștii.

Este vorba despre stațiunea Buziaș, localizată la 34 de kilometri distanță de Timișoara. Cunoscută odinioară ca „perla țării”, această destinație primea anual mii de turiști.

A devenit stațiune balneară în 1819

Stațiunea Buziaș a primit oficial statutul de localitate balneară în 1819, iar de atunci, chiar și familii regale europene au trecut pragul acestei zone pitorești.

Cunoscută ca „perla țării”, stațiunea se pregătește să renască și să își primească din nou turiștii, oferindu-le o experiență de relaxare completă.

În această zonă, poți beneficia de ape minerale care sunt bogate în dioxid de carbon, calciu, sodiu și fier. Aceste ape minerale sunt utilizate în tratamentul anumitor afecțiuni.

În anul 1816 au început amenajările primelor izvoare, iar bazele stațiunii balneare au fost stabilite în 1819.

În premieră, apele minerale au fost folosite în scopuri terapeutice în 1838, sub îndrumarea balneologului sârb Georgije Čokrljan (cunoscut și sub numele de Gheorghe Ciocârlan).

Astfel, turiștii nu numai că se pot relaxa, dar pot beneficia și de tratamente balneare care să atenueze unele dintre simptomele acestora. Printre afecțiunile care pot fi ameliorate se numără cele digestive, ginecologice, renale sau cardiovasculare.

Mai multe proiecte de reabilitare sunt în desfășurare

În prezent, se desfășoară diverse proiecte de reabilitare în această stațiune balneară.

La începutul lui 2024, s-a încheiat proiectul de renovare a aleilor, estimat la cinci milioane de euro, bani din finanțare europeană.

Pe lângă aceasta, s-a construit o fântână arteziană modernă, s-a îmbunătățit sistemul de iluminat și s-a schimbat mobilierul urban. Mai sunt în curs și alte proiecte care vor fi luate în considerare, cu scopul de a readuce stațiunea Buziaș în topul preferințelor turiștilor.

De asemenea, se planifică construirea unui aquapark

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :