„Culmea tupeului: să te plângi că românii nu mai vor să muncească degeaba!” Se simt oare vizaţi şefii multinaţionalelor din Timişoara?

6219

Românii sunt printre cei mai prost plătiți angajaţi din Europa, arată statisticile făcute la Bruxelles sau București. Media este trasă în sus de câteva „insule”, cum sunt București/Ilfov, Cluj-Napoca, Timișoara sau Sibiu.

Restul țării se zbate în sărăcie, iar unele firme se gândesc să profite de asta. Aşa zişii „investitori” vor să dea lovitura în România, unde știu că mâna de lucru este extrem de ieftină, și oferă salarii de mizerie. Numai că, de ceva vreme, oamenii nu mai acceptă bătaia de joc. La un salariu minim pe economie, un angajat ia efectiv sub 1000 lei, mai exact 926 lei, bani care nu îi ajung pentru a trăi o lună.

Pentru multinaţionalele din România, în aceste condiţii, în care costurile cu forţa de muncă sunt minime, profiturile sunt uriaşe. Numai că ţara noastră nu are aproape nici un beneficiu de pe urma acestora, fiindcă acest profit iese din ţară, pe diverse căi. Iar şefii multinaţionalelor se plâng că „românii sunt leneşi” şi că nu vor să muncească pe salarii minime.

dragos-patraru

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dragoş Pătraru are un mesaj dur pentru aceşti aşa-zişi investitori:

„Vai, când vor înceta rahaturile astea de reportaje tv în care o firmă se plânge că nu găseşte forţă de muncă? Ba se plânge şi autorităţilor că nu găseşte oameni. Tâmpiţilor, ia dublaţi voi salariile! Nu vine nimeni? Triplaţi-le. Tot nu vine nimeni? Puneţi 2500 de euro lunar, plus casa, masa, transport. Aaa, mai bine mergeţi în Germania? Asta zic, mergeţi în Germania, românii nu mai vor să munceasca pe doi lei. Mama voastră de pomanagii! Asta e culmea tupeului. Să te plangi că românii nu mai vor să
muncească degeaba. Vorba lui Dem Radulescu: Ce v-aş bate, ce v-aş bateee!”

LĂSAȚI UN MESAJ