19.5 C
Timișoara
miercuri 19 iunie 2024

Cui va da Ministerul Educației tablete conectate la internet. Au fost stabilite criteriile de repartizare

Guvernul a adoptat hotărârea prin care alocă suma de 150 de milioane de lei, care vor fi cheltuiți pe tablete pentru elevii din mediile defavorizate.

“Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar”, arată un comunicat al Ministerului.

„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.
Sursa:DIGI 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Bicicleta hibrid creație a studentului David Borovic obține medalia de aur

SYNTHESIS, bicicleta hibridă electrică de tip Croazieră, creație a studentului David Borovic și a unei echipe din cadrul Facultății de Arte și Design UVT,...

„Miopie istorică” pe simezele Memorialului Revoluției | FOTO-VIDEO

Ca în fiecare început de vară, în preajma sărbătorii de Rusalii, este de datoria celor ce simt românește să facă un efort și să...

Citește și :