9.7 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

„Cu UPT învăț CHIMIE!” – meditații gratuite pentru elevii de liceu

Universitatea Politehnica Timișoara își asumă ferm angajamentul de a susține și încuraja excelența în rândul elevilor din mediul preuniversitar. Prin intermediul corpului didactic, UPT sprijină furnizarea unei educații de înaltă calitate și oferă suportul necesar tinerilor care își doresc să urmeze studii superioare.

După lecțiile gratuite de matematică care se desfășoară până în 27 mai, UPT anunță lansarea lectiilor de chimie. Acest program de meditații gratuite la discipinele Chimie Anorganică și Chimie Organică intitulat „Cu UPT învăț CHIMIE” vine în întâmpinarea elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, oferind cursuri gratuite de pregătire predate de cadre didactice universitare de la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara.
Prin acest program se urmărește recuperarea materiei restante, aprofundarea cunoștințelor în domeniile menționate, recapitularea temelor abordate la clasă, precum și familiarizarea elevilor cu cerințele subiectelor pentru susținerea examenului de bacalaureat.
Concret, se vor organiza două grupe de elevi care vor urma sedințele de meditații la cele două discipline propuse, Chimie Anorganică și Chimie Organică, conform unei structuri și succesiuni a temelor predate, stabilite pe baza programelor aprobate pentru probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat.
Ședințele de pregătire sunt gratuite pentru elevi și se vor desfășura online pe platforma Zoom Conference, simultan pentru cele două grupe, în perioada 16 februarie – 20 aprilie 2024, în fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orar 12:00 – 14:00.
Înscrierea se face completând online formularul:
https://forms.gle/Chg111hb5P6Awwrf7
Participanților la cursurile gratuite nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de Universitatea Politehnica Timișoara.

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :