-2.4 C
Timișoara
joi 30 noiembrie 2023

Cu un micrometru nu ai cum să nu fii exact

Te pasionează mecanica sau vrei să îi faci cadou unui pasionat al acestui domeniu, dar nu știi ce ai putea cumpăra? Micrometrul poate fi un cadou extrem de util și de eficient. Aici vei regăsi un ghid care te va ajuta să te decizi ce tip ar fi mai potrivit pentru a te asigura că nu vei investi bani într-unul nepotrivit.

Ce este un micrometru?

Micrometrele (cunoscute și sub denumirea de calibre micrometrice cu șurub) sunt instrumente de măsurare esențiale utilizate de inginerii mecanici, mașiniști și lucrătorii din alte meserii tehnice. Acestea permit lucrătorilor să efectueze măsurători extrem de fine, care pot fi afișate fie în format imperial, fie în format metric.

Ele permit un grad mai mare de precizie în măsurare decât instrumentele alternative, cum ar fi șublerele cu cadran și șublerele vernier. Sunt disponibile în 3 stiluri:

  1. digital;
  2. cadran și
  3. vernier

Diferite tipuri ale instrumentului au intervale de măsurare cuprinse între 25 mm și 1 inch. Acest lucru se traduce în măsurători metrice de 0-25 mm, 25-50 mm, 50-75 mm și așa mai departe. Versiunile imperiale sunt egale cu 0-1 inch, 1-2 inch, 2-3 inch etc. Seturile în cutie pot fi, de asemenea, utilizate în scopul de a efectua citiri într-o gamă largă de dimensiuni.

Cum funcționează acest instrument?

Acestea au un șurub calibrat, sau filet, care se află în interiorul axului și permite niveluri excepționale de precizie de măsurare ale dispozitivului. Șurubul este utilizat pentru conversia unor distanțe deosebit de mici pentru măsurare. Axul poate fi mutat prin rotirea butonului sau a degetarului până când există un contact ușor între ax și nicovală. Fiecare rotire de 360 ​​de grade a axului are ca efect ajustarea spațiului dintre afișajele de măsurare cu 0,05mm în metrică și 0,025 inch în sistemul imperial.

Axul este înșurubat la un nivel foarte ridicat de precizie, obiectul măsurat fiind poziționat direct între ax și nicovală. Unele instrumente au șuruburi diferențiale, care permit niveluri deosebit de mari de precizie de măsurare.

Este foarte important să menții stabilitatea oricărui obiect pe care îl măsori cu un astfel de instrument. Obiectul trebuie menținut paralel cu nicovalele și trebuie menținut la un nivel constant de presiune atunci când se efectuează măsurarea.

Degetarul integrat va asigura un nivel ridicat de precizie de măsurare. Procesul ar trebui să continue cu rotirea mânerului până când se aude un clic repetat. Acest lucru va oferi asigurarea efectuării măsurătorii.

Tipurile digitale dispun de circuite electrice, care permit măsurători digitale și citiri excepțional de precise. Măsurătoarea va fi afișată clar pe ecranul LCD.

De ce să achiziționezi un astfel de instrument?

Ele sunt special concepute pentru măsurarea obiectelor foarte mici. Acestea permit măsurarea extrem de precisă a oricărui articol care se potrivește între nicovală și ax. Tipurile standard pot fi utilizate pentru măsurarea fină a articolelor sub un inch în lungime, adâncime și grosime.

Cu toate acestea, există câteva modele avansate care permit efectuarea unor măsurători mai precise. Există și opțiunea de a investi în instrumente de tip nicovală pentru măsurarea obiectelor de diferite forme și dimensiuni. Portabilitatea, ușurința în utilizare și consistența măsurării sunt doar câteva dintre avantajele cheie ale instrumentului.

Tipuri

Există diferite tipuri disponibile, fiecare potrivit pentru diferite utilizări. Cele de exterior sunt cele mai comune, dar cele de interior și de adâncime sunt alternative care pot fi mai potrivite în anumite scenarii.

  • Cu bilă

Sunt utilizate în scopuri precum măsurarea grosimii pereților și stabilirea distanțelor dintre găuri și margini.

  • Digitale

Integrate cu decodoare pentru identificarea eficientă a distanței, acestea prezintă măsurători în format digital.

  • Cu lamă

Vin cu vârfuri înguste sau lame potrivite. Sunt deosebit de utile atunci când vine vorba de măsurarea obiectelor cu forme specifice, cum ar fi cele cu caneluri pentru inele O.·        Cu tub

Concepute pentru a măsura grosimea tuburilor, instrumentele cu tuburi au nicovale cilindrice care sunt situate perpendicular pe ax. Acestea permit măsurători rapide și precise în comparație cu instrumente alternative.

Acestea sunt doar câteva tipuri de micrometre pe care le poți găsi pe piață. Te-ai decis care este cel mai potrivit pentru tine?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte subiecte :

Afaceri din vest, afaceri din est, cu politicieni milionari

„Îl vezi pe ăsta micu’, și burtos pe deasupra? Află că are dosiți prin casele cumpărate pe nume de veri, nepoți și amante, eu...

Stație Peco sancționată cu 50.000 de lei de polițiștii locali, a sistat activitatea așa cum i s-a impus

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în cursul zilei de astăzi, verificări la o stație Peco pentru a stabili dacă se...

Citește și :