Cu ocazia Zilei Naţionale a Macedoniei, la Timişoara a fost deschis consulatul acestei ţări

229

În organizarea Ambasadei Republicii Macedonia în România, cu ocazia reînceperii activității în Timișoara a Consulatului Onorific al acestei țări, consulat care are ca obiective promovarea colaborării dintre Macedonia și județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj, la Palatul Administrativ a avut loc o întrevedere la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale. De altfel, 8 septembrie este Ziua Națională a Macedoniei, la această dată fiind proclamată în 1991, independența acestei țări.

Delegația din Republica Macedonia a fost condusă de ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Arta Toci. De asemenea, a fost prezent consulul onorific al Macedoniei la Timișoara, Pavel Ernest Dupta. În cadrul întrevederii, președintele CJ Timiș le-a prezentat oaspeților oportunitățile de investiții pe care județul nostru le oferă și principalele proiecte de dezvoltare ale Consiliului Județean.

„Timișul are foarte multe avantaje și oportunități de atragere a investitorilor străini. Aceasta, datorită locației geografice privilegiate, la granița cu Ungaria și Serbia, infrastructurii de transport și forței de muncă înalt calificate.”, a spus Călin Dobra.

S-a discutat și despre stabilirea unui protocol de colaborare între Timiș și o regiune din Macedonia, în viitorul apropiat urmând să se identifice un domeniu de activitate care să fie prioritar pentru cooperarea bilaterală. O altă propunere, importantă pentru dezvoltarea cooperării dintre Timiș și Macedonia, este deschiderea unei linii aeriene directe, care să asigure zboruri fără escală între Timișoara și Skopje.

LĂSAȚI UN MESAJ