Creșteri importante a salariilor celor din armată, poliție și serviciiile secrete

324

Angajații la stat din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională care ocupă funcții care le dau acces la informații clasificate secret de stat ar putea beneficia de o majorare cu până la 25% a salariului de bază sau, după caz, a soldei de funcție, potrivit unui proiect de modificare a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Personalul care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcție cu până la 25% în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite”, stipulează proiectul, care modifică Anexa nr. VI a Legii-cadru. Draftul de act normativ a fost inițiat de deputații Mihai Weber (PSD) și Marius-Gheorghe Surgent (ALDE), alături de senatorul PSD Șerban Nicolae.

În expunerea de motive se arată că angajații altor instituții beneficiază de spor pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate, dându-se ca exemple personalul Consiliului Concurenței (spor de 15%), Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (15%), Agenției Naționale pentru Integritate (15%) și ai Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (25%).

sursa: profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.