Crescuți în sărăcie, dar cu dragoste de bunica lor, patru frățiori au impresionat doi taximetriști din Banat. FOTO

3357

Se apropie perioada sărbătorilor, iar faptele bune nu întârzie să apară. Dorința oamenilor cu suflet mare de a-i ajutora pe cei nevoiași se resimte tot mai mult. Spiritul Crăciunului ne face să devenim mai buni, mai milostivi și mai hotărâți de a le fi alături, cum putem, celor care au cu adevărat nevoie. O dovedesc doi bănățeni care le-au venit în ajutor unei bunici și celor patru nepoței ai săi, din localitatea Tincova, județul Caraș-Severin.

Bunica Elena și cei patru frățiori

Într-un sat de la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, o bunică și cei patru nepoți ai săi abia își duc traiul. Copiii au fost părăsiți de părinți și rămași de mici în grija bunicii care i-a crescut oferindu-le toată dragostea din lume. Mai greu pentru bunica Elena a fost să acopere nevoile tuturor celor patru nepoți cu vârste de 8, 10, 13 și 15 ani.

Pentru că pensia e mică, bunica face cumpărături pe datorie de la magazinul din sat, doar ca să aibă ce să le pună nepoților pe masă. De jucării sau alte daruri nici nu poate fi vorba! Bunica de-abia poate să adune bani pentru cele necesare la școală copiilor și pentru îmbrăcăminte. Moș Crăciun e un vis pentru cei patru copii, Zoran (15 ani), Denis (13 ani), Emil (10 ani) Corina (8 ani).

În urmă cu doi ani, după un apel umanitar al Asociației Speranță pentru România, doamna Elena și cei patru nepoți ai săi au primit ajutor de la o mulțime de oameni cu suflet mare care s-au mobilizat exemplar pentru a le oferi bunicii și copiilor condiții decente de locuit. Ei se înghesuiau să doarmă într-o mică bucătărie pentru că nu aveau paturi. În urma campaniei de ajutorare, au primit paturi, geamuri și uși noi, un boiler, precum și instalațiile sanitare care nu existau sau erau defecte. Acum au încălzire și apă curentă.

Oameni cu inimă mare vin în ajutorul bunicii

Zilele trecute, doi bărbați care lucrează la compania de taximetrie Gabi Taxi din Caransebeș s-au decis să le vină în ajutor copiilor. Așa că au cumpărat mai multe sacoșe cu alimente și dulciuri pe care le-au oferit, personal, celor în nevoie. De asemenea, le-au dus în dar jucării și hăinuțe. Au fost întâmpinați cu mare bucurie de copii, povestesc cei doi bănățeni.

”Ne-au așteptat cu brațele deschise acei copilași… Ne-au mulțumit pentru tot ce le am dus. Nu se mai dezlipeau de noi! Suntem deciși să ne întoarcem curând la ei pentru a-i ajuta cu ce mai au nevoie!”, a spus Ștefan, dintre taximetriști.

Cei doi bărbați din Caransebeș nu sunt singurii care s-au oferit să îi ajute pe copii și bunica Elena. În cursul anilor trecuți, dar și în prezent, oameni cu inimă mare îi ajută cu lemne pentru iarnă, alimente, hăinuțe și rechizite pentru școală, astfel încât copiii să aibă parte de o viață normală.

Dacă doriți să le întindeți și dumneavoastră o mână de ajutor, în preajma sărbătorilor, îi găsiți în satul Tincova, aparținător de comuna Sacu, din județul Caraș-Severin (casa cu numărul 170). Numele complet al bunicii este Elena Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ