Cresc veniturile tuturor angajaților! De când se întâmplă acest lucru!

331

Liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE au decis, în cadrul şedinţei săptămânale, ca, de la 1 ianuarie 2018, să se aplice măsura reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, cuprinsă de altfel și în programul de guvernare.

Totodată, Guvernul urmează să vină cu un proiect de lege prin care să interzică cumularea pensiei cu angajarea la stat, în condiţiile în care „nu poti să fii şi salariat, să ai şi pensie”.

Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% de la 1 ianuarie 2018, precum şi trecerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat sunt măsuri care ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2018, conform anunţului făcut de Călin Popescu Tăriceanu, în urma şedinţei coaliţiei de guvernare, desfăşurată la Parlament.

„Nu se măresc cotele de impozitare, dar schimbăm modalitatea de aplicare, lucru care va duce la două rezultate pozitive: crescând valoarea salariului brut, fiecare angajat va profita pentru că punctul de pensie care se calculează la salariul brut va creşte. Şi netul, pe care îl obţine salariatul păstrând aceeaşi cheltuială a angajatorului va creşte nu foarte mult, dar important e că va creşte. Cheltuiala angajatorului nu creşte sub nicio formă”, a declarat Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ