Crăciun cu zăpadă sau fără? Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de sărbători

1119

Directorul ANM, Elena Mateescu a oferit ultimele informații despre cum va fi vremea în perioada Sărbătorilor. Se vor înregistra temperaturi scăzute și ninsori.

Mai este puțin până la Sărbători. Și, cum toți românii doresc să afle dacă vom avea un Crăciun cu zăpadă sau nu, Directorul Administrației Naționale a Meteorologiei, Elena Mateescu, a vorbit la Antena 3, despre cum va fi vremea în următoarea perioadă.

„Va ninge moderat cantitativ. Până luni, la ora 18.00, este o atenționare de ninsoare. Temperatura va fi una mai coborâtă decât înregistrează stațiile meteoroloice. Regimul de temperaturi scade, ne apropiem de ceea ce ar fi normal. Cel mult minime de -9, până la 0 grade. Dacă la acest moment ar fi normal să avem -9 grade, de marți vom avea -10 grade. În Muntenia, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei, vor fi valorile cele mai coborâte de temeraturi. Probabilitatea de a avea precipitații mixte în ajunul sărbătorilor de iarnă în București este una în creștere. Pentru că avem în continuare cer mai mult noros, nu avem temperaturi atât de scăzute. De abia de marți vor fi în scădere. Precipitații nesemnificative, dar regimul de temperaturi este în scădere”, a precizat Elena Mateescu, director ANM.

Pe 25 decembrie – „Mai rece decât în mod obișnuit. Ne așteptăm la valori de cel mult 2-3 grade. În zona litoralului, chiar mai coborâte și apropiate de norme în partea de vest a țării. Va fi frig, dar e o zi de iarnă aproape de normal”, a mai precizat directorul ANM.

Elena Mateescu a vorbit și despre cum va fi vremea de Revelion. „Tot rece pare a fi. Modelele de acum indică temperaturi sub pragul de îngheț. Putem întregistra valori la București -7, -8 grade. Pentru zona de munte este bine, pentru că aici se va putea schia. Precipitațiile vor fi nesemnificative sau chiar absente”, a mai precizat aceasta, potrivit Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ