Cozi kilometrice la vămile din vestul țării după intrarea în vigoare a Codului Frontierelor Schengen

9003

Timpii de aşteptare au ajuns la 40 de minute în vămile arădene Nădlac 1 şi Nădlac 2. Mai mult, potrivit Radio Timișoara, în vama Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac – Arad, coloana de TIR-uri a ajuns la o lungime de opt kilometri.

Situația a apărut după ce astăzi au intrat în vigoare reguli mai stricte privind controlul pasagerilor, impuse de Parlamentul European și Consiliul Europei prin modificarea Codului Frontierelor Schengen.

coada-vama-nadlac-4

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Alexandra Popescu, a declarat pentru Radio Timișoara că bazele de date în care se fac verificări sunt Sistemul de Informații Schengen, baza de date a Interpol privind documentele călătorie furate și pierdute, precum și baza de date naționale.

Poliţia de Frontieră anunţa, la începutul lunii că au fost luate măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ, fiind depuse toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători.

Responsabilii de la poliţia de frontier le reaminteşte celor care călătoresc în afara granițelor țării că este disponibilă o aplicaţie online prin care călătorii pot afla cu aproximaţie în câte minute pot trece prin vămi.

LĂSAȚI UN MESAJ