Covid-19 se ia și printr-o banală conversație. Ce-au constatat medicii din Japonia

1183

Cercetătorii niponi au observat că transmiterea coronavirusului se poate face și prin comportamente cât se poate de „pașnice” și de banale, iar riscul, din acest punct de vedere crește exponențial. Ce anume au înțeles specialiștii și care sunt soluțiile pentru a depăși această nou descoperită vulnerabilitate? Un material video, prezentat d epostul TV japonez, NHK.

Atingerea unei suprafețe contaminate cu coronavirus, respectiv inhalarea stropilor de secreții încărcate cu Covid-19, rezultate din tuse ori strănut, erau până acum cele două căi de transmitere luate în calcul de experți și comunicate populației. Se pare însă că ar putea exista și o a cale, se arată într-un reportaj al televiziunii japoneze, NHK.

Jurnaliștii citează experți niponi în materie. Președintele Asociației Japoneze de boli Infecțioase, Kazuhiro Tateda, consideră că simpla conversație dintre două sau mai multe persoane poate deschide larg poarta pentru ccoronavirus. Iar asta, chiar dacă oamenii stau la o oarecare distanță unii de ceilalți. Or, această metodă de contaminare, spune prof. Tateda, nu poate fi pusă în seama stropilor obișnuiți, ci unor așa-numite „particule micrometrice”. Ca atare, și mecanismul de transmitere poate fi denumit: infecție prin micropicători.
Continuarea AICI

LĂSAȚI UN MESAJ