20.1 C
Timișoara
luni 26 februarie 2024

Corupția din Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara este produsul angajaților săi! Faceți cunoștință cu inginerul LAZIE Bogdan, director de întreținere în cadrul DRDP și administrator al unei firme care beneficiază din plin de asta

Corupția din Directia Regională de Drumuri si Poduri (DRDP) a devenit de-a dreptul pandemică, fie și dacă luăm în considerare doar cele mai recente cazuri ajunse în vizorul publicului, având la bază denunțuri și / sau documentări realizate de presă, cu surse din interiorul instituției care are un buget uriaș ce pare gestionat exclusiv în interesul angajaților săi și al „tovarășilor” acestora.

În vara acestui an, DRDP Timișoara l-a numit pe inginerul Lazie Bogdan, pe o durată determinată de 6 luni, în funcția de Director întreținere în cadrul DRDP Timișoara. Anunțul a apărut în publicația Arena Constructorilor pe data de 21.06.2023, iar „tânăra speranță” este foate mândră de asta:

Inginerul LAZIE BOGDAN nu este doar Director de întreținere la Drumuri Naționale si Autostrăzi, din cadrul CNAIR, la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, ci și, pe lângă această funcție publică, conform informațiilor publicate de Registrul Comerțului și pe site-urile de specialitate, este ADMINISTRATOR și ASOCIAT la societatea ALPHA ENGINEERING SRL – societate înființată în anul 2006.

Respectiva societate nu are nici un angajat, dar până în prezent are semnate 28 de contracte cu instituții ale statului, toate prin atribuire directă.

Servicii de 1, 34 milioane de euro – pătite de stat unei firme private administrate de un angajat al statului

Pe românește, pentru instituții ale statului, din județele Timiș și Caraș Severin a prestat servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport și a semnat contracte în valoare totală de 1.344.100 Ron, conform e-licitatie.ro.

În ultimii doi ani, de când LAZIE BOGDAN este director la DRDP Timișoara, firma sa a obținut un profit de aproape 5,5 milioane lei vechi, mai exact 546.302 Ron din activități de inginerie și consultanță, de la instituții ale statului, care se află în județe unde acesta își poate exercita înfluența de director, deoarece aparțin de Regionala de Drumuri și Poduri Timișoara, regională păstorită în ultimii ani de Pordea Nicoleta.

Inginerului de la DRDP Timișoara, LAZIE BOGDAN chiar și în ajunul Anului Nou (că atunci se îngrașă porcul, dacă nu s-a îngrășat pentru Crăciun) îi sunt atribuite contracte din bani publici de către Primăria Comunei Sasca Montana.

Iată câteva exemple de contracte dubioase, vizibile pe site-urile publice, dar necercetate de autorități (ANI, parchete, poliție):

 

Alte subiecte :

Cum este pe cale Timișoara să devină un oraș al azilanților! Peste 8000 de solicitări de azil în capitala Banatului au fost înregistrate numai...

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara a prezentat, luni, 26 februarie 2024, rezultatele obținute în anul 2023, privind gestionarea...

Lucrări la rețelele Aquatim

Miercuri, 28 februarie, între orele 8-18 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzilor Mureș și Crivaia. Lucrările fac...

Citește și :