8.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Corpul nou al Spitalului de Copii ,,Louis Țurcanu” este și, el, finalizat pe exterior. Doar că lipsesc dotările moderne pentru a funcționa, cu adevărat!

Noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara este finalizată, însă la nivel de construcție.

Primarul Dominic Fritz a precizat la Radio Timișoara că se fac în continuare demersuri pentru obținerea fondurilor necesare pentru dotarea unității medicale.

Pot să spun că suntem gata. Cred că se mai fac ultimele finisaje, efectiv, dar în proporție de 99,9% este gata. Din păcate, momentan este un spital gol pentru că nu are dotări. Noi am depus un proiect de fonduri PNRR și nu a fost aprobat de Ministerul Sănătății. Dar ni s-a promis, chiar Alfred Simonis cred că a anunțat deja public că Ministerul Sănătății vrea să acceseze un credit pentru a cumpăra, cred că în valoare de 20 de milioane de euro, dotările pentru acest spital”, spune Dominic Fritz.

Investiția pentru construirea noului corp de clădire de la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” a fost de aproximativ 12 milioane de euro. La această sumă se adaugă cele 20 de milioane necesari pentru pentru dotare.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :