Coronavirus – S-au deschis toate punctele de trecere a frontierei între Ungaria şi România

1251

Toate punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi România s-au deschis joi dimineaţă, de la ora 6, a anunţat poliţia maghiară.

Potrivit comunicatului postat, tranzitul dinspre Europa de Vest, precum şi tranzitul cu destinaţii către vestul Europei vor fi asigurate în continuare în ambele sensuri.

Oportunităţile de tranzitare ale Ungariei au fost extinse pentru cetăţenii români care se deplasează cu autoturisme, autobuze şi microbuze, pentru cazul când aceştia călătoresc mai departe cu avionul de la Budapesta sau ajung în Ungaria pe calea aerului şi doresc să se reîntoarcă în România.

Comunicatul face referire la şoferii şi pasagerii care intră în Ungaria cu acest scop, şi care sunt scutiţi de obligaţia de a intra în carantină instituţională la domiciliu. În timpul călătoriei, pe teritoriul Ungariei, aceştia se pot opri doar la staţiile de alimentare cu combustibil şi zonele de odihnă desemnate, doar în cazul unor necesităţi.

Şoferul care transportă pasageri la Aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta trebuie să părăsească teritoriul Ungariei în termen de 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei prin care a intrat, iar pasagerii care călătoresc cu autobuzele de tranzit trebuie să părăsească Ungaria în cel mai scurt timp posibil şi pe ruta cea mai scurtă desemnată.

Condiţia pentru ca pasagerii să poată tranzita Ungaria este să se supună unui examen medical, să nu existe suspiciuni de infecţie cu coronavirus şi să respecte condiţiile de intrare şi de călătorie prevăzute în Codul Frontierelor Schengen. Conducătorii autobuzelor sau microbuzelor certifică deplasarea la aeroport cu foi de parcurs, iar pasagerii transportaţi certifică că au bilete de avion valabile şi că intrarea lor în ţara de destinaţie este permisă, se arată în comunicatul Poliţiei.

Sursa: dumbravitatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ