-2.6 C
Timisoara
miercuri 26 ianuarie 2022
Coronavirus | Respins de școală, după întoarcerea mamei sale din China

Coronavirus | Respins de școală, după întoarcerea mamei sale din China

149

Un copil a cărui mamă se întoarce din China nu mai e dorit în şcoală de părinţii colegilor lui. Aceştia au cerut conducerii unităţii de învăţământ să îi trimită acasă şi pe alţi elevi rude cu copilul.

Părinţii unor elevi de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” din Târgu Mureş au cerut, în scris, conducerii şcolii izolarea unui copil a cărui mamă se va întoarce din China în zilele următoare, de teamă ca femeia să nu fie purtătoare de coronavirus, solicitând ca elevul să stea acasă pe perioada în care mama lui se va afla în carantină.

Părinţii au mai cerut ca după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui să îşi facă analizele şi să prezinte rezultatele, scrie Punctul.

De asemenea, petiţionarii mai cer luarea unor măsuri şi în cazul altor elevi, care sunt rude cu copilul a cărui mamă urmează să se întoarcă din China şi au cerut izolarea acestora la domiciliu timp de două săptămâni.

Inspectorul general şcolar al judeţului, Claudiu Bândilă, susţine că elevul nu poate fi împiedicat să vină la şcoală, chiar dacă mama lui va fi obligată să se izoleze la domiciliu.

DSP Mureş a precizat că, zilnic, în şcoală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariţiei de simptome se va suna de urgenţă la 112.

La intrarea în ţară, peste câteva zile, mama elevului are obligaţia să completeze un chestionar care va fi transmis la DSP Mureş.

Sursa: observatortv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ