Cornel Mircea Sămărtinean face un bilanț pe doi ani de activitate parlamentară

150

Menirea principală a oricărui parlamentar de bună credință este, între alte multe sarcini, cea de a reprezenta interesele cetățenilor ce l-au ales în forul din capitală și de a da seama de ce face pe acolo. Cetățenii sunt curioși să afle cum își desfășoară aceștia treaba.
Este un semn de minim respect, dar și o îndatorire morală de a face câte un bilanț la anumite momente.

Cornel Mircea Sămărtinean, deputat al formațiunii PMP Timiș, face public un document ce este un rezumat al celor înfăptuite de dânsul. Dacă este bine sau mai puțin bine, vor fi în măsură simpatizanții săi să aprecieze. Iată mai jos acest document.

”Raport de activitate parlamentară
20 decembrie 2016 – 20 decembrie 2018

În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr. 37 Timiș, de la începutul acestui mandat și până în prezent activitatea mea legislativă a fost concentrată către problemele și nevoile cetățenilor cu care se confruntă cetățenii județului Timiș, cetățeni care m-au mandatat ca parlamentar de Timiș în 11 decembrie 2016 și pe care îi reprezint în Parlamentul României.

În acest sens, până în prezent am susținut și depus în scris 23 declarații politice și am depus 174 întrebări și interpelări miniștrilor din guvernările PSD-ALDE tematica acestora cuprinzând următoarele domenii : transporturi și infrastructură, sănătate, administrație publică centrală și locală, educație națională, finanțe publice, agricultură, apărare și securitate națională, cultură și mass-media.

Situația dezastruoasă a infrastructurii judeţului Timiş, nedemararea procedurilor de finanţare şi execuţie a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire, nefinanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord Timişoara-, nedemararea lucrărilor și stadiul continuu de degradare a construcției Institutului Regional de Oncologie, stadiul construcţiei noului corp de clădire a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, proasta gestionare a implementării Programului Naţional de Dezvoltare Locală, alocarea de fonduri din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuna din data de 17 septembrie 2017- sunt doar câteva din problemele județului Timiș asupra cărora am tras un semnal de alarmă și am adresat interpelări și întrebări tuturor miniştrilor de resort din guvernele PSD-ALDE care s-au succedat la guvernare din 2016 până în prezent.

Menționez faptul că toate întrebările și interpelările sunt publice și pot fi consultate pe pagina activitații mele parlamentare din Camera Deputaților. În cadrul dezbaterilor asupra proiectului Legii Bugetului de Stat în ianuarie 2016 și decembrie 2017 am susținut în comisiile de specialitate și apoi în plenul reunit al Parlamentului României 231 de amendamente referitoare la problemele concrete ale județului Timiș, amendamente care din păcate pentru județul Timiș au fost respinse, majoritatea PSD-ALDE au considerat neimportante amendamentele prezentate, deși municipiul Timişoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român.

Tot în cadrul activității mele legislative mai menționez depunerea a 47 propuneri legislative, în calitate de inițiator alături de alți colegi deputați și senatori PMP, precum și semnarea a 4 moțiuni simple și a 2 moțiuni de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Referitor la activitatea desfășurată în circumscripția electorală, în programul de audiențe de la cabinetul meu parlamentar mi-au fost semnalate de către cetățeni probleme referitoare modificarea legislației în ceea ce privește asociațiile de proprietari, problemele generate de lipsa locurilor de muncă, situaţia racordării la reţelele electrice la nivelul judeţului Timiş,
probleme referitoare la punerea în posesie a parcelelor de teren, situaţia în
care se află copiii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) din județul Timiș.

Sunt adeptul principiului că prioritar este interesul cetățeanului, nu interesul personal al politicienilor. România este a românilor, și de aceea, consider că instituţiile toate statului, Parlamentul României şi Guvernul României au obligaţia și datoria să lucreze în folosul şi pentru bunăstarea cetăţenilor ţării lor. Sunt onorat că de 6 ani sunt deputat de Timiș, municipiul Timișoara fiind locul în care m-am format în plan profesional și în care
trăiesc de peste 30 de ani. Timişoara este primul oraş eliberat de sub comunism în decembrie 1989, oraș cu oameni mândri, gospodari şi cu mare dragoste față de țară și față de valorile tradiționale, un oraș care şi-a afirmat dintotdeauna importanţa strategică, economică și culturală.

Prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de deputat voi continua să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara și ai județului Timiș și nu voi înceta să militez pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Județul Timiș trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timișul merită soluții concrete și finanțare la înățimea potențialului pe care îl are.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.