14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Copil grav rănit la săniuș

Un copil și un adult s-au accidentat grav după ce s-au răsturnat cu sania pe o pârtie din stațiunea Durău, salvamontiștii fiind chemați de urgență pentru acordarea primului ajutor.

Adultul a suferit un traumatism al membrului inferior, iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis, anunță Salvamont România.
Salvamontiștii au transportat cele două persoane accidentate la ambulanțele trimise pentru preluare.

Potrivit Salvamont România, un adult și un copil au încercat sa coboare împreună cu sania, nu au mai reușit sa o controleze, și s-au răsturnat, accidentandu-se grav în cădere.

”Adultul a suferit un traumatism al membrului inferior, iar copilul un traumatism craniu-cerebral deschis”, au anunțat reprezentanții Salvamont.

După acordarea primului ajutor medical, salvamontiștii au transportat cele două persoane accidentate la cele două ambulanțe SMURD și SAJ trimise pentru preluare.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu folosească mijloace improvizate de alunecare pe zăpadă, să evite sa coboare pe pante foarte înclinate, sau porțiuni neamenajate și neprotejate, precum și să evite să coboare mai multe persoane pe sanie întrucât acestea, datorită greutății, pot prinde viteze mari și nu mai pot fi controlate.

De asemenea, adulții în cădere pot răni copiii aflați alături de ei pe sanie.
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :