Cooperarea Transfrontalieră România – Serbia continuă cu seminarii de instruire

118

În luna iulie a anului trecut a început implementarea proiectului „Turul Banatului“, finanțat în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. Proiectul reunește trei parteneri: municipalitatea Nova Crnja (Serbia) – lider de proiect, Orașul Jimbolia (România) și Centrul Regional pentru Dezvoltarea Socio-Economică a Banatului (Serbia).

Cooperare dincolo de frontiere Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPAII) și cofinanțat de statele partenere în Program.

Proiectul a fost elaborat în jurul ideii comune de a contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii, prin consolidarea și promovarea ofertei turistice transfrontaliere și stimularea ciclismului.

În noiembrie anul trecut a fost înființat Grupul Cyclo, cu scopul de a identifica și soluționa problemele cheie din domeniul cicloturismului transfrontalier și de a oferi consultanță echipei de proiect în timpul implementării. De asemenea, grupul va contribui la înființarea și semnarea Platformei pentru dezvoltarea cicloturismului în regiune, formând baza inițiativelor și acțiunilor viitoare în acest domeniu și va propune cele patru rute (De Tours) care vor fi stabilite în cadrul proiectului.

Proiectul are și valențe educaționale: în data de 26 aprilie 2018, la Casa de Cultură din Jimbolia, 50 de elevi din clase elementare vor parcurge în mod gratuit două module de educaţie privind îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul siguranței rutiere: Siguranța pe două roți și Ce ne spun indicatoarele rutiere? Elevii vor fi selecționați de către școlile generale din Jimbolia și din localitățile învecinate.

A doua latură educațională constă în instruirea a treizeci de reprezentanți din sectorul public, privat şi cel al ONG-urilor care vor participa, de asemenea, în mod gratuit, trei zile, în perioada 25-27 aprilie 2018, la o instruire în ceea ce priveşte furnizarea de servicii turistice calitative, pentru obținerea de competente antreprenoriale în domeniul activității turistice.

Pentru această activitate, instructori externi au pregătit modulele şi materialele aferente sesiunilor de instruire. Instructorii din România și Serbia au dezvoltat modulele împreună şi au pregătit manualele de instruire în comun. De asemenea, instructorii au căzut de acord asupra metodologiei. Cursul cuprinde următoarele tematici:

-Potențial turistic al zonei;
-Oferte turistice si dezvoltarea pachetelor turistice;
-Basic management pentru activitați economice în domeniul turismului;
-Surse de finanțare pentru activități economice în domeniul turismului;
-Identificare promotori regionali;
-Dezvoltarea produse/servicii turistice și Promovarea produse/servicii turistice.

Numărul participanților este de 15 și fiecare va dobândi un certificat de participare. Cei interesați pot suna pentru înscriere la curs la tel: 0726 091 551, Pop Vasile, inspector la Primăria Orașului Jimbolia.

Toți participanții la cursuri vor primi materiale promoționale specifice tematicii și vor beneficia de servicii de masă.

LĂSAȚI UN MESAJ