Convoi cu sute de mașini la granița, mii de români blocați în drum spre casă

137

După ce Ungaria a decis să își închidă granițele din cauza epidemiei de coronavirus, mii de români au rămas blocați la frontieră. Aceștia au petrecut zeci de ore la granita dintre Austria și Ungaria până când autoritățile au luat măsuri. Sute de mașini au fost escortate de poliția maghiara până în vama Nădlac, unde s-au format cozi. Românii întorși din zonele roșii vor sta în carantină, iar cei care vin din zona galbenă vor fi izolați la domiciliu.

Convoiul cu peste 800 de mașini a ajuns în vama Nădlac II după ora 2, noaptea trecuta. Deși au avut de așteptat zeci de minute în vama, puhoiul de români a zis în cor „doamne ajută” că au ajuns acasă.  Din Italia, Austria sau Spania, compatrioții au decis că e mai bine pentru ei să petreacă aceste momente mai aproape de familii.

Cei peste 3000 de românii au petrecut zeci de ore blocați la granița dintre Austria și Ungaria. În contextul în care statul maghiar a decis să își închidă frontierele. În urma discuțiilor dintre ministrul de externe și omologii săi, autoritățile au făcut un culoar de trecere prin țara vecină. Mare parte dintre familii aveau copii mici.

Autoritățile au luat măsuri speciale pentru noaptea trecută. La vama Nădlac au fost suplimentate forțele de ordine și au fost chemați medici și din alte județe pentru triajul epidemiologic al pasagerilor, dar și completarea chestionarelor.

În total, peste 3000 de români s-au întors în țară. În județul Timiș 46 de persoanele din cei care au venit aseară se află acum în izolare la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ