9.1 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Control operativ al inspectorilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș la o fabrică de produse de panificație și patiserie din Timișoara. FOTO-VIDEO

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest a efectuat astăzi, 13 martie, un control operativ la fabrica SC DIVA SRL, situată în Timișoara, zona Calea Buziașului.

Comisarii au aplicat o serie de sancțiuni, printre care oprirea temporară până la remediere.

“Abateri constatate:

– operatorul economic desfășoară activitate de fabricare a painii, prajituri, produse proaspete de patiserie, produse zaharoase, fiind identificate utilaje neigienizate corespunzător, cu depuneri si resturi alimentare vechi, întărite, tăvi înnegrite de arsură cu depuneri consistente de grăsimi alimentare arse, resturi alimentare de la alte specialități de produse, foi de copt refolosite, arse, rupte.

– un perete despărțitor de zona de producție, față de zona destinată producerii-coacerii lipii prezenta spărtură nefinisată, lucrare neterminată.

– încăperea de producție lipii era improprie desfășurării activității, pereții prezentând exfoliere a vopselei, paviment deteriorat, spart, lipsă sită protecție împotriva insectelor la geam, acesta fiind larg deschis, pe banda transportatoare produsele fiind expuse.

– în spațiul de producție existau 2 dospitoare, in interiorul acestora, rama din PVC prezentând zone întinse de igrasie, iar ușa de acces din inox prezenta murdărie.

– camera frigorifică neigienizată, în aceasta existand păstrate atat produse conforme cat și produse neconforme, aluat neconform, materii prime în afara datei limită de consum(expirate), unele fără informare.

– a fost constatată informare incorectă și incompletă cu privire la ingrediente, conținut alergen, neconcordanțe între fișa de producție și etichetarea produsului”, transmite Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest.

Sancțiuni dispuse:

– 3 amenzi contravenționale în cuantum total de 11.000 lei

Au fost dispuse următoarele mă suri complementare:

– oprirea temporară fabricație pană la remedierea deficiențelor constatate

– oprirea definitivă de la comercializare al produselor neconforme circa 90 kg

Sursa: https://www.observatordetimis.ro

Alte subiecte :

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :