Controale masive în mijloacele de transport în comun din Timișoara

411

Potrivit reprezentanților Regiei Autonome de Transport Timișoara, din 20 și până în 25 noiembrie, toți controlorii regiei vor ieși pe teren. Agenții RATT vor urca atât în autobuze, cât și în troleibuze și în tramvaie.

„În perioada 20 – 25 noiembrie, în intervalul orar 6-24, Regia Autonomă de Transport Timișoara, prin agenții de intervenție, pază și ordine, cu atribuțiuni de control, va organiza acțiuni de control intense pe următoarele linii de transport în comun: liniile metropolitane M11, M14, M35, M44; liniile Expres 1, 6, 7, 8, liniile de troleibuze 14, 17, 18, liniile de autobuz 5, 13, 22, 29, 33, 33 barat, 40; liniile de tramvai 1, 2, 4, 7, 8, 9, 10”, transmit reprezentanții regiei.

Călătorii sunt rugați să valideze, indiferent dacă beneficiază de călătorie gratuită sau nu, cardul de transport, pentru că validarea este obligatorie.

„Reamintim tuturor călătorilor, inclusiv beneficiarilor de reduceri și gratuități, că au obligația validării cardurilor la fiecare urcare în mijloacele de transport. Conform HCL nr. 244/20.12.2016, toți utilizatorii de titluri nominale pe card au obligația prezentării la control, odată cu cardul, a documentului de identitate în original”, mai spun cei de la RATT.

Atenție! Neprezentarea documentului de identitate sau dovezii pentru gratuitate ori călătoria cu titlul altei persoane decât titularul se sancționează cu amendă, la fel ca și călătoria fără bilet. Refuzul de a prezenta documentul de identitate sau cardul RATT îi va face pe controlorii regiei să cheme poliția sau jandarmeria. În aceste condiții, mijloacele de transport rămân blocate până la terminarea controlului, ceea ce poate duce la întârzieri.

LĂSAȚI UN MESAJ