Controale dure ale inspectorilor ANAF până la sfârșitul acestui an ! Cine sunt vizați și câți bani au fost recuperați până acum de la rău-platnici

7578

Potrivit unui raport al Ministerului Finanțelor Publice, ANAF a reușit să diminueze pierderea fiscală cu 2,5 miliarde de lei în urma controalelor inspectorilor Antifraudei Fiscale.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au efectuat în perioada ianuarie – octombrie 2017 un număr de 34.289 verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 18,8 milioane de lei şi s-a diminuată pierderea fiscală cu suma de 2,457 miliarde de lei, arată Raportul privind situaţia macroeconomică şi proiecţia acesteia pe anii 2019 – 2021 publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

„În vederea creşterii gradului de conformare voluntară, în perioada ianuarie – octombrie 2017 au fost emise un număr total de 11 soluţii fiscale individuale anticipate, fiind emise şi 13 decizii de respingere pentru cererile de emitere a unor soluţii fiscale individuale anticipate. Totodată, au fost emise 4 acorduri de preţ în avans unilaterale”, se mai spune în raport.

”România are cel mai mic grad de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Este necesară cooperarea interinstituțională consolidată în scopul reducerii evaziunii. Guvernul, conform programului de guvernare, este ținut la angajarea unor contracte de performanță pentru ANAF, cu ținte trimestriale și măsuri corective automate la derapajele de la ținta stabilită, precum și un program de reducere a muncii la negru. Creșterea eficacității ANAF în combaterea evaziunii — acțiune concentrată pe domeniile cu risc mare de evaziune, conform matricii de risc. În acest context, se urmărește majorarea drastică a amenzilor/ penalităților pentru evaziune si muncă la negru. Inspectorii de muncă vor avea dreptul să stopeze activitatea firmelor care folosesc munca nedeclarată” scrie deputatul PSD, Ioan Dîrzu.

1 COMENTARIU

  1. Sa ii ia in plm pe aia care fac frauda de zeci si sute de mii de euro poate chiar milioane nu pe aia care nu si-ua platiti un impozit de 5,10,15 lei pentru o suma castigata din pariuri

LĂSAȚI UN MESAJ