Contracte de urgență, în prag de iarnă, pentru deszăpezirea drumurilor județene din Timiș

290

Consiliul Județean Timiș a finalizat procedura de desemnare a firmelor care se vor ocupa de prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor județene. Pentru atribuirea acestei activități a fost organizată licitație deschisă, online în SEAP, iar rețeaua de drumuri județene a fost împărțită în șase zone, după cum urmează:

· Zona I (zona de vest – Sânnicolau Mare – 158, 2 km)
· Zona II (zona de nord – Timișoara-Pișchia – 166 km)
· Zona III (zona de sud – Deta – 236,5 km)
· Zona IV (zona de sud-est – Buziaș – 151, 5 km)
· Zona V (zona de nord-est – Bethausen – 170, 1 km)
· Zona VI (zona de est – Făget-Fârdea – 285, 4 km)

Consiliul Județean Timiș, prin Direcția Generală Tehnică, a demarat întreaga procedură de licitație publică în vara acestui an, în 26 iulie fiind publicat anunțul necesar în sistemul electronic al achizițiilor publice.

“În acest an au expirat contractele anterioare pe care Consiliul Județean Timiș le-a avut cu diferite firme pentru activitatea de deszăpezire. Am demarat încă din această vară întreaga procedură necesară pentru încheierea unui nou-acord cadru 2017-2021 și am respectat toate termenele legale necesare pentru desemnarea, prin licitație publică, a firmelor care se vor ocupa de deszăpezirea a peste 1.167 de km de drumuri județene.”, a subliniat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

În urma finalizării procedurii de licitație deschisă, au fost încheiate, pentru zona V, cu SC COMPACT PRODUCT SRL, un acord-cadru, cu durata de 4 ani și un contract subsecvent pentru perioada 20 noiembrie 2017 – 15 martie 2018, cu valoarea de 1.108.565,18 lei. În cazul zonei VI (Făget-Fârdea), câștigătoare a licitației a fost declarată firma TECHNOCER SRL, urmând ca, respectând toate cerințele legale, în 28 noiembrie, să fie încheiat atât acordul-cadru, cât și contractul pentru perioada iernii 2017-2018, a cărui valoare este de 2.029.417,17 lei.

”Deoarece pentru celelalte patru zone, au fost depuse contestații la licitații, iar soluționarea acestora poate însemna o perioadă foarte lungă de timp, am decis să organizăm negociere directă cu toate firmele care au participat la licitație și care au îndeplinit criteriile tehnice cerute de noi prin caietul de sarcini. Negocierea s-a încheiat și avem semnate contracte și pentru zonele I, II, III și IV. Este vorba de contracte care încetează în momentul în care sunt soluționate contestațiile la licitații. Durata maximă a acestor contracte este de patru luni. Consider că suntem în grafic, în condițiile în care astăzi avem finalizată întreaga procedură și avem contracte încheiate”, a mai spus Călin Dobra.

Astfel, de activitatea de deszăpezire și combatere a poleiului de pe drumurile județene se vor ocupa:
Asocierea SC ELF ROAD SRL și SC INTECO HOLDING SRL (zona I; valoarea contractului este 1.190.416,49 lei)
Asocierea SC ELDICLAU SRL și SC HOMESTRADE SRL (zona II; valoarea contractului este 1.272.092,40 lei)
SC AXELA CONSTRUCȚII SRL (zona III; valoarea contractului este 1.565.914,34 lei)

SC MNG TRANS SRL (zona IV; valoarea contractului este 1.387.360,75 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ