Contract nou al CNAIR: 56 de milioane de lei pentru 14 kilometri, în Arad

89

O lucrare care trenează de mai mulți ani este reluată, în județul Arad, după ce CNAIR a semnat un nou contract pentru execuție. Compania de Drumuri plătește 56 de milioane de lei pentru reabilitarea a 14 kilometri din drumul național 76. Astfel, porțiunea rămasă nerefăcută dintre localitățile Ionești și Vârfurile intră în execuție.

Noul constructor, S.C. SYLC CON TRANS S.R.L./HIDROSTROY AD, are la dispoziție un an pentru a turna asfaltul, după care 60 de luni drumul va fi în garanție.
”Obiectul contractului constă în realizarea de lucrări de modernizare și reabilitare pentru Drumul Național 76, Sector Ionești – Vârfurile, între km 55+425 și km 69+350. Obiectivele principale ale prezentului contract sunt următoarele: reabilitarea a 13,93 km din DN 76 (km 55+425 – km 69+350), reabilitarea/construcția unui număr de 5 poduri, amenajarea a 5 parcări dintre care una de lungă durată, amenajarea a 5 stații de autobuz, lucrări de susținere și consolidare a terasamentelor (pereuri cu piatră brută, ziduri de sprijin de gabioane, piloți, ziduri de greutate din piatră brută), lucrări de sprijinire (fundații de parapet din beton și beton armat, rigole ranforsate din beton, ziduri de sprijin din beton cu fundare directă), lucrări de sporire a capacității portante a terenului de fundare (saltele din balast armate cu materiale geosintetice), lucrări hidrotehnice (protecție taluz, reprofilări albii, corecții și amenajări ale albiilor) și lucrări de siguranța circulației”, anunță CNAIR.
Lucrările sunt finanțate de programul POIM – FEDR. Șantierul aici a fost abandonat în anul 2015, după ce contractul atribuit inițial a fost reziliat.

LĂSAȚI UN MESAJ