Contrabandiştii de ţigări nu se lasă! Află unde îşi ascund marfa

613

Poliţiştii de frontieră din Timiş au mari bătăi de cap, în continuare, cu traficanţii de ţigări netimbrate. O parte dintre ei sunt prinşi, dar cei mai mulţi reuşesc să pătrundă în România cu marfa de contrabandă, care ajunge mai apoi pe piaţa neagră. Ultima captură a avut loc la Jimbolia.

Miercuri seara, un cetăţean sârb, de 34 de ani, la volanul unui autocamion, s-a prezentat la punctul de trecere Jimbolia, intenţionând să intre în ţara noastră.

„La controlul de frontieră, persoana în cauză a declarat că nu deține produse accizabile, însă, acționând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra automarfarului.

Astfel, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în capitonajul și plafonul mijlocului de transport, 660 de pachete cu ţigări marca Marble, de proveniență Duty Free”, transmit poliţiştii de frontieră.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei și i s-a interzis intrarea în România pentru o perioada de 5 ani. De asemenea, ţigările, în valoare de aproximativ 10.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar automarfarul a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până la plata amenzii.

LĂSAȚI UN MESAJ