Consolidarea și lărgirea comunității mediatorilor culturali din Timișoara

89

Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură si Muzeul Naţional al Banatului continuă proiectul de dezvoltare și consolidare a comunităților de mediatori culturali locali și lansează Apelul Public pentru primul atelier din acest an: ISTORIA LA TIMPUL PREZENT// Cum predăm, cum învățăm istoria?
Participanții vor lua parte la o sesiune de formare dedicată deprinderii unor noi metode, tehnici și abilități de interpretare a istoriei pentru și cu publicul de toate vârstele iar ulterior, impreună cu partenerii noștri, vom organiza un cadru de desfășurare pentru practica celor înscriși. Alături de traineri cu experiență, specialiștii din muzee, învățătorii, educatorii, profesorii, animatorii de programe pentru copii și seniorii vor avea prilejul să prezinte creativ o serie de obiecte și clădiri din oraș pentru a explora puncte de vedere și narațiuni multiple prin intermediul unor noi practici internaționale.
Proiectul „ISTORIA LA TIMPUL PREZENT// Cum predăm, cum învățăm istoria?” are loc în perioada 23-25 martie și va fi urmat de practici concrete, care se vor desfășura până la finalul anului 2018.
Formatori în cadrul acestui atelier vor fi Anamaria Altmann (AU) – mediator muzeal cu o vastă experiență și colaborator al mai multor muzee vieneze, implicată în formarea și testarea personalului de mediere culturală și Codruța Cruceanu (RO) care, de peste 30 de ani, s-a dedicat activităților de mediere culturală la Muzeul Național de Artă al României, la British Council România, precum și în cadrul unor proiecte naționale și internaționale.
Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile sunt binevenite atât din partea profesioniștilor cât și a voluntarilor. Detalii privind atelierele, procedura de selecție și formularul de înscriere se găsesc la următorul link: https://goo.gl/3wB8U3
Cei interesaţi se pot înscrie până duminică, 18 martie (23:59), prin completarea formularului de înscriere online, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate în data de 19 martie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ