Consiliul Local Timişoara, reclamat la Ministerul Administraţiei Publice

186

Consiliul Local Timişoara va fi reclamat la Ministerul Administraţiei Publice. Asta promit membri USR Timiş, nemulţumiţi în continuare de modul “pe repede înainte” prin care a fost prezentat şi aprobat bugetul Timişoarei.

Membri USR Timiş au mai descoperit, spun ei, încă o încălcare a legislaţiei, pe lângă cea legată de nepublicarea la timp a proiectului de buget care a stat în spaţiul public pentru analiză doar 4 zile înainte de vot şi nu 15 aşa cum prevede legea. USR-iştii susţin că CL Timişoara a greşit când a refuzat să îi dea cuvântul în plen parlamanetrului USR Nicu Fălcoi.

“Prin acest demers al lor, consilierii locali au cenzurat, în fapt, posibilitatea colegului nostru de a exprima public un deziderat: acela că legea trebuie respectată și că, în aplicarea prevederilor sale, nu încape loc de niciun fel de tocmeală!“, transmite USR Timiş.

Astfel, USR, prin parlamentarul Fălcoi, va depune o sesizare la Ministerul Administraţiei Publice care va face lumină în acest scandal.

USR Timiş ţine să menţioneze că nu a vrut să blocheze adoptarea bugetului, dar vrea ca legea să fie respectată.

“Uniunea Salvați România filiala Timiș nu a intenționat să blocheze bugetul Timișoarei, așa cum eronat a căutat să acrediteze, prin declarațiile sale, edilul Timișoarei. Vehiculând astfel de alegații lipsite de temei, primarul Nicolae Robu nu face decât să încerce să abată atenția cetățenilor de la o serie de încălcări ale legii și de la alte probleme de fond”, mai spun cei de la USR, care adaugă: „Noi credem că respectul datorat cetățenilor nu este opțional, după cum nici respectarea legii de către autoritățile publice nu este opțională!”

LĂSAȚI UN MESAJ