Consiliul Județean al Elevilor Timiș solicită respingerea OUG 51/2019

131

Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Timiș din partea Consiliului Județean al Elevilor Timiș ia poziție cu privire la urgentarea respingerii OUG 51/2019, referitoare la transportul elevilor, transmisă și parlamentarilor printr-o scrisoare deschisă ce este redată mai jos:

„Consiliul Județean al Elevilor Timiș atrage atenția asupra stării de urgență cu privire la transportul elevilor din România, susținând demersurile pe care Consiliul Național al Elevilor le-a înaintat pentru a împiedica Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 51/2019, ce presupune scoaterea transportului din sfera serviciilor publice și scăderea drastică a echității acestuia. Astfel, tragem un semnal public de alarmă alături de colegii noștri din toată țara, pentru a determina parlamentarii să respingă proiectul de lege ce ar avea să limiteze accesul la școlarizare.

Consiliul Național al Elevilor a transmis, în cursul zilei de ieri, scrisori deschise către grupurile parlamentare din Parlamentul European prin care a cerut să se alăture demersului prin care Ordonanța de urgență nr. 51/2019 să fie respinsă de parlamentarii din România. De asemenea, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România a sesizat Comisia Europeană pentru a interveni în rezolvarea problemei privind transportul pentru elevi pe plan național. În același timp au sesizat și OBESSU – the Organising Bureau of European School Students’ Unions, structura de reprezentare a elevilor la nivel european, care și-a arătat
interesul pentru acest demers și susține public respingerea parlamentară a OUG 51, printr-o scrisoare deschisă.

Ordonanță de urgență, care este în contradicție cu un act normativ superior, anume Regulamentul (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1191/69 și nr. 1107/70 ale Consiliului, îi eliberează pe transportatori de obligația de a subvenționa transportul elevilor.
În zilele ce urmează, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Timiș vor pune presiune pe parlamentarii din județul Timiș să respingă OUG 51/2019 și să militeze, cot la cot cu elevii, pentru un sistem educațional accesibil, echitabil și calitativ”.

LĂSAȚI UN MESAJ