20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Congresul PMP și-a ales noua conducere

Sâmbătă, 16 iunie, la Palatul Parlamentului, a avut loc Congresul Extraordinar al Partidului Mișcarea Populară, în prezența a peste 2500 de delegați din întreaga țară.

Președintele Traian Băsescu s-a retras din fruntea partidului, iar delegații prezenți la congres au votat moțiunea „Partidul Mișcarea Populară – Reîntregim România!” prezentată și susținută de unicul candidat la funcția de președinte, EugenTomac.

Acest Congres a adus o serie de schimbări la vârful singurului partid politic, care are ca obiectiv politic major Unirea, Republicii Moldova cu România.

„Din noua echipă de conducere la nivel național a Partidului Mișcarea Populară cu onoare și responsabilitate fac parte, în calitate de vicepreședinte, coordonator zona vest, și voi coordona activitatea politică a partidului pentru județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin” declară Cornel Samartinean președintele PMP Timiș.

De asemenea, președintele PMP Arad, Ioan Remetan a fost ales în funcția de secretar executiv la nivel național.

Conducerea partidului la nivel național este formată din 43 de membri, astfel structura este: președinte, președinte executiv, 1 secretar general, 3 secretari generali adjuncți, 23 de vicepreședinți, 14 secretari executivi, 1 trezorier.

Traian Băsescu a devenit președintele de onoare al Partidului Mișcarea Populară, funcție nou-înființată și votată în unanimitate la Congres.

„Acest Congres înseamnă o etapă încheiată și un proces de relansare a partidului”, a spus președintele Traian Băsescu în discursul său, afirmând că a lăsat moștenire noii conduceri obiectivul reîntregirii țării.

În procesul de relansare și reconstrucție a partidului se vor pune bazele noii identități doctrinare, partidul urmând aceiași poziționare în zona de centru-dreapta a eșicherului politic românesc.

„Astfel în discuțiile la nivel național eu în calitate de președinte al PMP Timiș am susținut ferm și fără echivoc că Partidul Mișcarea Populară să se mențină ca partid de dreapta pe eșicherul politic românesc și ca membru al PPE, ale cărui valori și principii doctrinare le împărtășim, le susținem și le aplicăm” a mai adăugat Cornel Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :