Conferința UVT „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor” cu profesoara Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională

82

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) a inițiat anul trecut seria de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în care la UVT sunt găzduite evenimente care îi au ca invitați pe unii dintre actualii sau foștii judecători de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Invitații acestor evenimente discută teme legate de puterea de coeziune a dreptului, prin dimensiunea sa internațională și regională, în contextul unui risc sporit de fragmentare a Europei.

În cadrul acestei serii de conferințe, prof.univ.dr. Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va susține prelegerea cu titlul „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”. Evenimentul va avea loc marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 17, în sediul central al Universității de Vest din Timișoara (Bd. Vasile Pârvan nr. 4), Amfiteatrul A01.

Prof.univ.dr. Iulia Motoc se va afla la Timișoara în calitate de Special Guest Professor la programul de licență în Drept european și internațional, derulat de Facultatea de Drept din UVT, în cadrul căruia va susține, de asemenea, o serie de prelegeri.
Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Coeziunea Europei depinde semnificativ de modul în care științele juridice oferă un cadru unitar de exprimare a drepturilor cetățenești din UE. Prezența la UVT a personalităților internaționale care se află angrenate în practica juridică de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului ne oferă un prilej aparte de a înțelege mai bine cum se desfășoară acest laborios proces de aplicare a dreptului european și internațional. Vă așteptăm la Conferința „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în 27 februarie, la UVT.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.