Conferință europeană despre calitatea învățământului universitar, la Universitatea de Vest din Timișoara în 2021

17

Universitatea de Vest din Timișoara a fost desemnată de către Asociația Europeană a Universităților (European University Association – EUA) să fie, în perioada 18-20 noiembrie 2021, în premieră pentru România, gazda celei mai prestigioase conferințe anuale europene în domeniul asigurării calității în învățământul universitar – European Quality Assurance Forum (EQAF).

EQAF creează un cadru pentru dezbateri, dezvoltare profesională și schimburi de bune practici pentru toate entitățile implicate în procesul de asigurare a calității învățământului universitar – universități, agenții de evaluare externă a calității, instituții europene sau organizații studențești. Conferința reunește anual peste 500 de rectori, prorectori, experți în asigurarea calității, cercetători sau studenți din întreaga Europă și nu numai, evenimentul aducând la un loc de fiecare dată participanți de pe toate continentele.
EQAF este organizată anual, începând cu anul 2006, de Grupul E4, format din cei mai importanți stakeholderi europeni în domeniul învățământului universitar: Asociația Europeană a Universităților (European University Association – EUA), Organizația Europeană a Studenților (European Students’ Union), European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA) și European Association of Institutions in Higher Education (EURASHE).

În fiecare an, EQAF este găzduită de o universitate dintr-o altă țară, evenimentul ajungând pentru prima oară în România – Timișoara fiind, practic, cel mai estic punct în care se organizează conferința, exact în anul în care orașul nostru va deține și titlul de Capitală Europeană a Culturii. Universitatea de Vest din Timișoara a elaborat aplicația pentru găzduirea acestei conferințe în parteneriat cu Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior din România și cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, având sprijinul președintelui României, Excelența Sa, domnul Klaus Werner Iohannis, a Ministerului Educației și Cercetării, Consiliului Național al Rectorilor, Primăriei Municipiului Timișoara și Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara , reunind astfel toți „actorii” relevanți pentru învățământul universitar din România în acest demers.

Propunerea UVT a fost declarată câștigătoare de comisia de evaluare a EUA dintr-o listă cu alte 10 universități europene aplicante.

LĂSAȚI UN MESAJ