Conferința Aquademica 2018! Managementul apei în contextul schimbărilor climatice

229

Poate puțină lume din afara cercului de inițiați crede că schimbările vizibile de climat global pot influența sever alimentarea cu apă, dar și eliminarea surplusului de apă uzată. Este una din temele majore ce a captat atenția celor ce au început, azi, conferința internațională Aquademica. Este o temă atât de importantă încât este studiată tot mai puternic în marile centre ce cercetare din toată lumea. Nici specialiștii români nu pot rămâne în afara acestui cerc de interes.

Director general al Aquatim, doctor inginer Ilie Vlaicu este, din nou, în postura de gazdă a unui eveniment științific de anvergură ce depășește cu mult interesul nostru local. Fundația Aquademica, ce se ocupă cu tot ce este legat de apă din punct de vedere al managementului operațiunilor ce implică folosirea apei în orice formă și teoretic, nu doar practic organizează, timp de două zile, în perioada 11-12 octombrie, la Timișoara, conferința „Managementul apei în contextul schimbărilor climatice. Experiențe internaționale”. Au venit pe lângă vechii parteneri din Germania și specialiști din multe alte locuri ale continentului.

Manifestarea, în prezent la a șaptea ediție, preia ștafeta de la conferința Eco-Impuls, organizată încă din anul 2012. Relansată sub o denumire nouă, conferința rămâne axată pe aceeași tematică dintr-o zonă importantă de interes pentru specialiștii apei.
Conferința Aquademica are loc anul acesta la Biblioteca Universității Politehnica, un loc parcă anume gândit pentru a apropia specialiștii. Au fost invitați să ia parte la reuniunea academică practicieni, cercetători, studenți și academicieni, factori de decizie și finanțatori, din mai multe țări europene.

Subiectele prezentate abordează provocările aduse de schimbările climatice managementului din sectorul apei. Tehnologii de ultimă oră, direcții și tendințe din zona strategiilor de dezvoltare ale companiilor românești de apă, precum și prognoza performanțelor financiare sunt câteva dintre subiectele de pe agenda evenimentului.

Un loc aparte în program îl ocupă dezbaterile legate de standardizarea activităților specifice sectorului apelor. Din acest punct de vedere, un pas mare a fost făcut deja de Asociația Română a Apei, prin parteneriatul încheiat cu Asociația Germană a Apei Uzate (DWA), nume de top în elaborarea de standarde în domeniu.

De experiența germană și, în particular, de experiența DWA în standardizarea domeniului apei vor beneficia participanții la Conferința Aquademica 2018, grație prezenței domnului Johannes Lohaus, director general al DWA și secretar general al Asociației Europene a Apei, lector principal al evenimentului.

Organizatorii conferinței sunt: Fundația Aquademica, Aquatim SA, Asociația Română a Apei și Universitatea Politehnica din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.