Conducerea CJAS Timiş, şedinţă de urgenţă pentru găsirea unei soluţii în cazul Spitalului „Victor Babeş”

930

La această oră, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru discutarea situaţiei datoriilor acumulate de Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Se încearcă găsirea rapidă a unei soluţii pentru achitarea unei părţi din datoria extrem de mare pe care spitalul o are către furnizori.

CJAS Timiş va solicita către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o suplimentare a fondurilor.

Încă de ieri, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a luat o decizie radicală, din cauza datoriilor foarte mari pe care le are la furnizori. De joi dimineață, activitatea medicală va fi întreruptă, fiind asigurate în spital doar urgențele și programele naționale de sănătate. Reprezentanții spitalului, singurul de altfel de boli infecțioase din vestul țării, dau vina pe Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș pentru că s-a ajuns în această situație, pentru că le acordă sume prea mici de bani.

„Suntem în imposibilitatea de a semna contractul cu CJAS Timiș pe lunile aprilie, mai, iunie, pentru că suma oferită este foarte mică. De mâine, suntem puși în situația de a sista activitatea medicală, vom rezolva doar urgențele. Astăzi, CJAS Timiș ne-a notificat că de la 1 aprilie nu mai suntem în contract cu ei„, a declarat, astăzi, Voichița Lăzureanu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Vom reveni cu detalii

Citeşte şi: Plin de datorii, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara anunță întreruperea activității medicale. Ce spune Casa de Sănătate Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ