Condiții europene la Clinica de Urologie de la Județean! Când vor beneficia pacientii de noile schimbări foto

449

La Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu”, din Timișoara, era de mult nevoie de o reabilitare temeincă. Atât de folositul spațiu a fost vădit uzat în timp de folosirea intensivă. De scurt timp aici au apărut echipele de constructori ce dau o față nouă secției.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a efectuat, astăzi, o vizită la cel mai mare spital din vestul țării pentru a verifica stadiul lucrărilor și progresele care s-au făcut în cadrul proiectului extrem de important pentru cetățeni.

Consiliul Județean Timiș a alocat suma de 5,2 milioane de lei pentru reabilitarea secției, iar contractul de execuție s-a semnat în luna februarie a anului curent.

Chiar dacă timpul a fost scurt de la semnarea contractului, antreprenorul s-a mobilizat eficient și lucrările sunt în plină desfășurare.

În prezent, constructorul este la stadiul de realizare a instalațiilor electrice, sanitare și termice, după care va trece la execuția finisajelor interioare, la holuri și saloane. Practic, după 24 de luni cât este termenul de finalizare a lucrărilor, aici vor fi condiții de îngrijire a bolnavilor la standarde cu nimic diferite de cele europene.

Secția de Urologie a Spitalului Județean din Timișoara este cea mai mare din vestul țării cu peste 3.000 de pacienți în fiecare an.

În 2018, Consiliul Județean Timiș a alocat către Spitalul Județean o finanțare de 23 de milioane de lei pentru investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ