Concert caritabil la Timișoara

195

Interpreta de folclor bănățean, Codruța Măgurean, ca una ce activează de bună vreme în muzica și actul cultural timișorean, nu poate rămâne insensibilă la necazurile celor ce se străduie să ofere clipe de bucurie altora. Iată că acum, cel ce oferă are nevoie de ajutor.

Apelul este simplu. Să vină lumea la un concert stradal pentru a ajuta pe unul ce muncește în stradă. Iată ce se spune în acest ”Apel la umanitate:

PUTEȚI CÂNTA
PUTEȚI DONA
PUTEȚI AJUTA
Pe Mircea Parasca”

”Într-o zi fata mea mi-a cerut să mă întorc din drum pentru a-i oferi bani omului cu chitara care cânta așa frumos…Am înțeles că muzica poate sensibiliza și pe cel ce plătește prețul biletului de spectacol, dar și pe trecătorul care se poate regăsi în cântecul artistului de la colțul străzii…Am adoptat și noi modelul venit din alte părți ale lumii și am învățat că cel ce cântă în stradă o face de drag ori poate de nevoie, ca el sădește bucurie în noi, că el poate fi un filozof fără acte dar cu mult suflet….Artistul străzii nu plange; El zâmbește chiar dacă frigul îi brăzdează degetele pe arcuș ori glasul i se poticnește sub povara gerului; El are timp să vadă atâtea fețe obosite ori îngrijorate încât realizează cât e el de fericit cântandu-le lor, celor nefericiți…
Unul dintre acestia este MIRCEA PARASCA. Lumea îl cunoaște și grație primarului Nicolae Robu, care nu a ezitat să i se alăture acestuia în încercarea artistică de mânuire a chitarei…Și chiar le-a ieșit.
Sunt forme de recunoștiință ce nu pot fi evaluate. Știm doar că pentru Mircea Parasca încercăm și noi acum să ne coalizăm și să-l ajutăm. Dacă vrem să fim buni și recunoscători pentru crâmpeiul de bucurie oferit acum e momentul.
Omul acesta trebuie să trăiască iar noi îl putem ajuta.
Tu, cel ce cânți pe o scenă, coboara-ți privirea și vino să ajuți..Poți cânta, dona, ajuta!”, este apelul făcut către timișorenii cu suflet mare.

LĂSAȚI UN MESAJ