Concedieri la o mare companie din România. Oamenii ar putea primi 16 salarii compensatorii

170

Probleme mari pentru sute de angajați ai unei mari companii din România. Șefii au decis să disponibilizeze 200 de oameni, dar aceștia nu vor rămâne cu mâna goală. Ar putea primi 16 salarii compensatorii din partea conducerii.

Complexul Energetic Oltenia trece la măsuri dure. Va da afară 200 de oameni, din cei 13.000 de angajați ai companiei. Aceștia vor părăsi voluntary compania în iunie și ar putea primi patru salarii compensatorii. Oamenii nu sunt mulțuiți și au cerut 16.

Reprezentanții companiei au anunțat că pe listă se vor regăsi angajații care îndeplinesc condițiile de pensionare, cei care au probleme deosebite de sănătate și cei care solicită încetarea contractelor individuale de muncă.

Managerul CEO, Sorin Boza, a declarat că cei care părăsesc voluntar compania vor primi patru salarii compensatorii. „Complexul Energetic Oltenia nu dă afară oameni. Dacă ofeream mai multe salarii, plecau mult mai mulți și am încercat prin aceste patru salarii să putem ajuta oamenii care sunt bolnavi și doresc să plece, cum a fost și anul trecut. Dacă ofeream zece salarii, jumătate dintre angajații complexului plecau și atunci ne dorim să nu plece oamenii, ne dorim ca acest program de 200 să fie accesat doar de către oamenii care într-adevăr au probleme și doresc să-și încheie activitatea, din diferite motive, medicale în special”, a declarat Sorin Boza, citat de Mediafax.

Reprezentanții companiei susțin că lista cu cererile salariaților va fi analizată într-o ședință de comisie mixtă: administrație-sindicate. „Dacă mâine dimineață, Complexul Energetic Oltenia și-ar permite să dea 16 salarii, ne-am trezi că pleacă toți oamenii buni, dar nu acesta este scopul. Vom face o listă, vor fi plecări voluntare, omul va decide, nu nominalizăm noi cine să plece. Această listă va fi analizată într-o ședință de comisie mixtă”, a mai declarat Sorin Boza.

Citește mai mult pe capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ