Comuna din România unde copiii şi-au ales un primar

40

Pentru prima dată în România, o primărie dovedeşte că are încredere în copii, şi a decis alegeri locale pentru un edil din partea celor mici. Se întâmplă la Ciugud, judeţul Alba, de altfel comuna din România cu cele mai multe fonduri europene accesate.

Pentru un mandat de un an de zile, Mirel Moroşan a fost ales să reprezinte interesele noii generaţii, iar ideile lui l-au detaşat de ceilalţi 5 candidaţi. Acesta este primul proiect de bugetare participativa, finanţat din bugetul local cu 50.000 de lei.

După o săptămână de campanie desfăşurată ca la carte, după toate regulile politice, copiii şi-au ales primarul. În vârstă de 13 ani, noul primar, Mirel Moroșan, îşi propune să folosească într-un mod cât mai eficient suma de 50.000 de lei pusă la dispoziţie de autorităţile locale.

Scopul acestui proiect unic în ţară, numit ” Primăria copiilor”, este de a-I învăţa pe elevi ce drepturi şi obligaţii au cetăţenii, şi cum funcţionează concret consiliul local şi primăria. Copiii vor avea la dispoziţie un buget stabilit de administraţia locală proiecte pentru copii pe care tot ei le vor implementa.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ