Comportamentul economico-financiar al Primăriei Municipiului Timișoara îngrijorează

127

Nu mai este un secret pentru nimeni că unele societăți din subordinea primăriei municipiului se confruntă cu serioase probleme financiare. Acestea se acumulează de mult timp. An de an trec datoriile neonorate. Pentru a afla mai multe amănunte, pe care pe altă cale nu le pot obține, grupul consilierilor locali PSD au trimis o interpelare oficială direcționată către cabinetul primarului.

”Către: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA
Cabinet PRIMAR, Nicolae Robu
Către: CONSILIUL LOCAL AL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI TIMIȘOARA

INTERPELARE
Constatăm cu regret și profundă îngrijorare faptul că există grave probleme financiare cu care se confruntă de ceva vreme societățile comerciale aflate în subordinea Primăriei Municipiului Timișoara: S.C. S.T.P.T. S.A., S.C. PIEȚE S.A., S.C. HORTICULTURA S.A, S.C. DRUMURI MUNICIPALE S.A., COLTERM S.A. În loc ca aceste probleme financiare să se redreseze și să permită desfășurarea activității în condiții de stabilitate economico-financiară, pe zi ce trece par să se adâncească și să atragă după sine agravarea situației în ansamblu.

În contextul mai sus prezentat, considerăm că la baza problemelor financiare ale societăților comerciale mai sus menționate stau chiar datoriile pe care le are Primăria Municipiului Timișoara față de acestea. Creanțele societăților neîncasate de la P.M.T. au condus deseori la blocaje economice, creșterea dobânzii-creditor, întârzieri la plata salariilor ș.a.m.d..

Ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la comportamentul economico-financiar neadecvat al Primăriei Municipiului Timișoara față de societățile comerciale al căror acționar majoritar este chiar C.L.T. Iar dacă această instituție, respectiv P.M.T., nu își rectifică politica economică mai este doar un pas până la a se ajunge la o criză financiară acută ce duce la situația incapacității de plată.

În calitate de acționari la aceste societăți, grupul consilierilor locali ai PSD Timișoara solicită ferm Primăriei Municipiului Timișoara să comunice în regim de urgență datoriile instituției înregistrate la data de 30.06.2018 pentru plata subvențiilor sau contravaloarea serviciilor prestate de către societățile enumerate mai sus.”, transmite grupul consilierul locali PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ