Comitet pentru Situații de Urgență, în contextul gerului anunțat de meteorologi

144

Urmează o perioadă geroasă în județul Timiș. În contextul în care vor fi temperaturi mai mici de -10 grade Celsius a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Primăriile, furnizorii de utilități și drumarii dau asigurări ca sunt pregătiți de iarnă.

„Având în vedere că la sfârșitul acestei săptămâni se preconizează temperaturi foarte scăzute, prefectul Liliana Oneț a convocat, astăzi, ședința Comandamentului Județean de Iarnă, în sistem de videoconferință. A fost prezentată prognoza meteorologică, în baza căreia se prevăd de mâine până luni temperaturi scăzute până la minus 11 grade noaptea. Prefectul județului Timiș a cerut furnizorilor de utilități să prezinte modul în care sunt pregătiți pentru a face față acestor temperaturi scăzute”, a transmis Prefectura Timiș.

În ceea ce privește furnizarea energiei electrice și a gazului, s-au dat asigurări că în mod normal nu ar trebui să apară probleme. Totodată, și conducerile Aquatim și Colterm au afirmat că nu se preconizează întreruperi în furnizare în aceste zile și că sunt pregătite cu echipe de intervenție. Prefectul județului Timiș a solicitat atât Primăriei municipiului Timișoara, cât și administratorilor drumurilor naționale și a celor județene să fie pregătiți de intervenții, în caz de ninsori sau de polei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență va transmite primăriilor din județ solicitarea să își activeze comitetele locale pentru situații de urgență, pentru a fi pregătite de intervenție pe drumurile din localități. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au afirmat că au verificat stocurile de material antiderapant ale firmelor de deszăpezire, iar patrulele care depistează persoane fără adăpost le vor duce în centrele de cazare pregătite în acest scop.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.