Colterm a contestat amenda de 21 de milioane de euro 

32

Colterm a contestat amenda de 21 de milioane de euro primită de la Comisia Europeană pentru neachiziționarea certificatelor verzi pe anul 2020. Cu doar trei zile înainte de expirarea termenului de plată, regia anunță public că cere anularea sancțiunii.

”Ca urmare a deciziei de impunere nr. 3/14/05.2021, prin care s-a stabilit în sarcina Companiei Locale de Termoficare COLTER S.A. obligația fiscală în valoare de 106.863.467 lei, pentru nerestituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, am formulat o contestație la Administrația Fondului pentru Mediu.

Acțiunea are ca obiect anularea deciziei menționate pentru motive de nelegalitate și nevaliditate a actului administrativ.

În paralel, s-a formulat, în baza art. 278 din Codul de Procedură Fiscală, coroborat cu art. 14 din Legea nr. 554/2004, cerere de suspendare a executării deciziei de impunere, pentru a evita poprirea conturilor societății.

Dorim să-i asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi afectați în nici un fel de această situație, iar furnizare serviciilor se va desfășura fără sincope”, a transmis Colterm printr-un comunicat de presă.

Reprezentanții Colterm nu au motivat în niciun fel faptul că nu au cumpărat certficatele verzi.

Societatea mai are de achitat și alte datorii de 300 de milioane de lei către furnizori.

LĂSAȚI UN MESAJ