Coloane de camioane în punctele de trecere de la frontiera cu Ungaria

63

Coloane de camioane s-au format, marţi, în principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România, la Nădlac II şoferii fiind nevoiţi să aştepte aproximativ două ore, coloana formată pe autostradă fiind de aproximativ cinci kilometri.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului de la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II sunt deschise cinci artere de control pentru camioane, însă se constată un număr mare de mijloace de transport marfă prezente pe sensul de ieşire din ţară.

La PTF Vărşand se aşteaptă 90 de minute pentru control, fiind disponibile trei artere pentru traficul greu. Aplicaţia arată timpi mici de aşteptare, de circa 15 minute, la Nădlac I şi Turnu.

În judeţul Bihor, în PTF Borş se aşteaptă 90 de minute, iar la Borş II, 60 de minute, în fiecare punct fiind deschise câte două artere de control pentru camioane.

Poliţia de Frontieră a informat, într-un comunicat de presă, că se înregistrează timpi mari pentru tranzitarea graniţei cu Ungaria atât din cauza traficului crescut la camioane, cât şi pentru că ‘autorităţile ungare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport’.

Potrivit sursei citate, au fost luate măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare.

„Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în PTF Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand şi PTF Borş, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct”, se arată în comunicat.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară.

LĂSAȚI UN MESAJ