Colegiul Bănățean se mândrește cu șase șefi de promoție Foto – Video

1695

În plin centrul cartierului Iosefin, azi a fost mare sărbătoare. Voci tinere de elevi scăpați de griji măcar pentru o zi au umplut curtea seculară a Colegiului Bănățean. Azi s-a marcat în mod festiv absolvirea ciclului gimnazial al celor ce au terminat clasa a opta. Și nu au fost puțini. Șase clase se consideră, de acum, mai mari și mai aproape de grupul celor de la liceu.

În careul format în jurul curții au luat parte pe lângă elevi, profesori, diriginți sau fostele lor învățătoare de la primele clase și părinții deosebit de emoționați. Chiar și bunicii au ținut să nu scape un așa eveniment. Directorul Sorin Ionescu, de asemenea, emoționat se ascundea după glumele înșirate una după alta.

Au fost scoși în fața asistenței pe rând cei șase diriginți, ce fiecare în felul lui și într-o ordine de ei știută au premiat pe cei mai sârguincioși dintre elevi. Aceștia au primit diplome, dar și câte un simbol cel mai adesea constând din cărți. La nicio clasă nu au fost doar cei trei ocupanți ai primelor locuri.

În fiecare caz, au fost mulți ocupanți ai locului întâi, foarte mulți pe locul doi și trei. Este un lucru firesc dacă se ține cont că de la acest colegiu, an de an sunt premianți la toate fazele ale olimpiadelor școlare sau alte concursuri și întreceri de la cele științifice până la cele sportive.

Despărțirea de școală este doar un scurt moment. De săptămâna viitoare, încep examenele naționale. Și conform cunoștiințelor acumulate aproape toți se vor întoarce tot aici să-și continue anii de liceu. Din experiența anilor trecuți, dascălii știu că doar foarte puțini dintre elevii lor nu vor reuși sau vor opta pentru alte școli.

Un moment ce nu putea să lipsească din ceremonia oficială a fost predarea simbolică a cheii școlii de către cei de clasa a opta colegilor lor ce acum sunt în clasa a șaptea, dar din toamnă le vor lua locul. Cheia din metal frumos lucrat se pare că are o mare vechime. După spusele directorului Ionescu ar fi de vârsta celor doi platani (ce pari seculari) din curte. Cum nimeni nu știe de când cresc copacii acolo, tot așa nici vechimea cheii nu poate fi stabilită. Important este că deschide cam toate porțile simbolice ca un adevărat șperaclu cultural.

Un fapt, ce doar foarte puține alte școli sunt capabile să se făloșească, este aici ceva aproape banal. Anul acesta sunt nu mai puțin de șase tineri șefi de promoție. Toți au avut doar medii de zece în anii de școală. A fost imposibilă departajarea lor.

Din cei 175 de absolvenți s-au acordat nu mai puțin de 72 de premii. Inspectoar Patricia Pisano, absolventă tot a acestui prestigios colegiu, a acordat medaliile de merit celor șase șefi de promoție.

În urma examenelor ce vin, directorul ar dori cel puțin o medie de zece pe linie. Una dintre diriginte a promis chiar trei medii de zece. La final, s-a ajuns cu negocierile la zece medii de zece. Important este ca la final să se afle mai sus în clasament ca veșnicii lor prieteni și adversari de la Liceul De Informatică Grigore Moisil.

LĂSAȚI UN MESAJ