24.7 C
Timișoara
sâmbătă 22 iunie 2024

Colecții și colecționari din România

Muzeul Satului Bănăţean invită miercuri, 29 mai 2024, la ora 12, publicul iubito de frumos la vernisajul expoziției MOȘTENIREA STRĂBUNILOR, aflată la cea de-a doisprezecea expoziție din cadrul proiectului Colecții și colecționari din România.

Expoziția va cuprinde ansambluri vestimentare tradiționale românești din colecția doamnei Diana Ilisei.
Diana Ilisei a început să colecționeze costume tradiționale pornind de la cămașa bunicii din zona Muscelului, reușind să adune până în prezent sute de piese cu o valoare etnografică deosebită.

„Eforturile colecționarei de a salva porturile românești izvorăsc dintr-o profundă admirație pentru aceste expresii culturale autentice și dintr-o iubire pentru simbolistica și paleta de culori a firelor care se împletesc și se întrepătrund într-o divină îmbrățișare a creației rurale”, declară dr. Marius Matei, coordonatorul proiectului din cadrul Muzeului Satului Bănățean Timișoara.

Costumele tradiționale din colecția Dianei Ilisei, transcendă funcția sa utilitară inițială, transformându-se dintr-un simplu veșmânt într-o adevărată podoabă, capturând frământările spirituale și manifestările estetice de o intensitate neașteptată.
Expoziția va fi deschisă din 29 mai până în 28 iunie 2024 și va putea fi vizitată de la ora 10 la ora 18 în fiecare zi de miercuri până sâmbătă, iar duminica de la 12:00 la 20:00.
Coordonatorul evenimentului este colegul nostru, muzeograful dr. Marius Matei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Grupul Maxagro și evoluția sa, în prezentare

„Cred că secretul nostru este că ne susținem unii pe alții, tot timpul”, a spus Alexandra Zifceak, manager în cadrul grupului Maxagro, prezentă la...

,,Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”. Cum s-a umplut de ridicol și vinovăție justiția din România în cazul Mario...

„Eu nu mai vreau să aud de România cât voi trăi. Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”, spunea Mario...

Citește și :